DREAMBOX


Pentru DM500 folositi Gemini 4.20 MaxVar (alte versiuni mai mari experimentati doar daca stiti despre ce e vorba). Daca nu vreti sa va inregistrati puteti sa cautati imaginea si in alta parte, pe forumuri sau upload-uri,nu mai pun link-uri care dupa 3-4 luni expira ca nu are rost.

Dreamup se foloseste impreuna cu un cablu serial null-modem DB9female- DB9female si eventual si cu cel de lan, dar vom folosi metoda simpla, doar pe serial.


sau


Scoatem toate cablurile inclusiv cel de alimentare, legam cablul serial intre PC si receptor, pornim DreamUP, alegem portul (de obicei 1), lasam debifat Network si dam Conect:


in acest moment introducem alimentarea in Dream si ar trebui sa se conecteze:


Dam flase erase mai intai si confirmam cu yes in ferestra urmatoare:


si steptam sa stearga ce avem in flash:


Apoi facem click pe „Flash”, alegem imaginea dorita si asteptam ca ea sa fie upload-ata:


si scrisa in flash:


Cand va termina vom primi un mesaj de confirmare:


moment in care putem scoate alimentarea de la receptor, desfacem cablul serial si putem instala receptorul la TV. Dupa ce il alimentati din nou treceti la setarea receptorului si scanarea satelitului, toate acestea le aveti in manualul de utilizare care se da pentru a fi citit.

Cea mai simpla metoda e instalarea lor de pe GeminiServer,mai ales daca am reusit legarea Dream-ului prin router la internet asa cum am explicat mai sus.
Mergem cu telecomanda in BP-> Addons -> download (Gemini-Server) si alegem Cam de unde putem instala mgcamd,cccam (acesta functioneaza bine si ca emu,pentru folosirea lui in share cititi tutorialele legate de fisierele de configurare din topicurile dedicate) sau altele.Voi explica instalarea mgcamd pentru a nu apare confuzii legate de cccam,acesta din urma se poate instala aproximativ la fel.
Deci alegem la Cam->MgCamd 1.31:


apoi confirmam instalarea cu „Yes”


Avand in vedere ca se specifica ca trebuie sa-i dau attribute 755 (chmod755) va trebui ca dupa transferarea lui pe receptor sa-i dau acel atribut.Asta se face cu click dreapta pe fisierul respectiv,mergem la „Attributes” si alegem 755:


si in acest fel am declarat un fisier ca executabil.Continuam transferul tuturor fisierelor si nu uitam sa dam atribut fissierelor care au nevoie de asa ceva,cele care nu au nu le puneti atribut.De obicei gasiti instructiuni legat de fisierele care au nevoie de atribut in arhivele cu aceste fisiere sau pe forum in topicurile despre emu,skin-ul,etc respectiv.De exemplu in cazul de mai sus se poate vedea ca pentru fisierele din /var/keys nu trebuie dat atribut.
Dupa ce am terminat transferul fisierelor merg din nou cu telecomnda in BP si aleg cam-ul instalat,apoi „Start/Restart Camd” si un restart din meniu asa cum am explicat la postul nr.3.In cazul instalarii unui plugin,skin,etc nu e nevoie de restart.Plugins-ul il gasiti imediat in BP-Plugins iar despre skin-uri discutam putin mai tarziu.


Key

Cu toate ca viitorul functionarii acestor emu pe baza de chei pare incert,trebuie sa discutam si despre ele.Multe dintre arhive vin si cu fisierul de chei,dar nu toate si multe dintre aceste fisiere nu sunt actuale.Trebuie sa cititi si sa va informati cu ce fel de fisier merge acel emuu si unde trebuie pus el in receptor.In cazul nostru (mgcamd) avem nevoie de un SoftCam.Key,ca si in cazul cccam,care trebuie pus in /var/keys.De unde stiu?Ei bine fiecare emu are un fisier de configurare,de exemplu am transferat in /var/keys mai devreme un fisier numit mg_cfg,iar daca fac click dreapta pe el pot sa dau „View” sau chiar „Edit”,dar dam doar „view” pentru a trage un ochi peste el:


si pot sa vad in ce folder e setat sa caute mgcamd-ul fisierul numit sofcam,dar si altele:
Citat:
# config files folder (softcam, autoroll, ignore/priority)
# 00 files in /var/keys
# 01 files in /tmp
T: { 00 }
Puteti citi fisierele de configurare si aveti in ele explicatii asupra setarilor si modificarilor care trebuie aduse.Momentan doar pentru ce avem noi nevoie lasam totul default si punem key la zi.
Apelam la DCC pentru a realiza acest transfer:


Un restart al receptorului sau cel putin pentru cam este necesar.
Ei bine lumina!
Folosi-ti softcam la zi,luat de pe upload-uri si potrivit pentru emu-ul pe care il utilizati.Daca da-ti un search pe google cu combinatia potrivita nu vad nici o greutate in a gasi ce aveti nevoie.


Skins

Acum daca am ajuns sa avem emu functional pe DM ne putem ocupa si de „infrumusetarea” lui.Skin-uri puteti gasi pe serverele de download a imaginilor si pe forumuri/upload-uri sub forma de arhiva tar.bz sau fisiere pentru instalare manuala.Instalarea lor se face cum am explicat mai sus.Pentru a nu incarca acest topic si mai mult vom folosi metoda cea mai simpla:serverul imaginii.
Atentie!Skin-urile unei imagini are mari sanse sa nu mearga pe o alta imagine!Sunt unele care se potrivesc pe mai multe imagini,dar altele pot duce la blocarea receptorului si necesitatea de a reinstala totul de la zero.Cele luate de pe serverele imaginii merg garantat.
Deci in cazul meu Gemini.Merg in BP-> Addons -> download (Gemini-Server) la Skins-PAL si m-am hotarat la intamplare sa pun „Nemesis-Glassline-mod-E1”:


Dupa confirmare si intalarea skin-ului iesim din BP si mergem in Meniu->Setup->System Settings->OSD Settings la „Change skin” si selectam skin-ul din lista (in cazul meu am mai multe variante ale acestuia):
Anunțuri

11 comentarii la “DREAMBOX

 1. vreau si detalii despre UBUNTU

 2. Salutare la toata lumea, ma poate ajuta cineva cu o linie C buna ptr test? Eventual daca.mi convine pot da la schimb tot C

 3. sal baietzi
  boos din cate spui mai sus vad ca ai la schimb
  ce rost mai are sa cauti linie test
  daca ai local ai rubrica schimb de lini sharing ptr test ai lini sharing free
  dar vad din cate zici ca deja ai la schimb poti posta un id si te vor contacta baietzi ptr scgimb
  bafta

 4. Sal, am un DM500s care nu mai vrea sa porneasca, adica nu se mai aprinde nici un led. Am avut Gemini 4.70, dar l.am tot conecat si deconectat de la retea. stie cineva care.i problema? mentionez ca am incercat sa repun imaginea cu cablu null-modem si nimic.

  • Poate ca-i un raspuns tardiv – dar ai incercat sa vezi daca nu-i sursa de alimentare??

   Si mie mi s-a ars la un DM800PVR… si atunci nu se mai aprinde nimic de obicei…

   Stii legea aia a lui Murphy: Orice aparat electric functioneaza mai bine daca prima data il bagi in priza! 😀
   Salut

 5. Ai o pagina foarte tare! Se vede ca te ocupi si te straduiesti sa fi in top. Am si eu un site de anunturi gratuite http://taman.ro/ si ma straduiesc sa fiu si eu in top, dar nu voi reusi sa te egalez.
  Felicitari!

 6. Backup your Dreambox 500s
  Pentru a crea un backup al dreambox avem nevoie de FlashWizard PRO 6.3

  Este necesara configurarea FlashWizard pentru comunicatia cu Dreamboxul. Introducem IP-ul DM user si pass…

  Apasam butonul: „Install a firmware into FLASH memory” si apoi „Flash Image Backup”.

  Salvam backup-ul intr-un director de pe HDD-ul PC-ului.

  La incheierea procesului de backup vom primi mesajul ca totul a decurs OK!
  Acum avem un backup al imaginii din Dreambox ce include setarile de retea, setarile pentru motor, buchetele de programe, pluginurile instalate, emulatoarele cu setarile lor… avem o salvare completa a tot ce am avut pe Dream!
  Putem acum testa alte imagini avand certitudinea ca oricand putem reveni la vechea imagine cu tot ce am avut!

  Acum putem trece la…

  Restaurarea unui backup

  Eu recomand inainte de restore sa facem o instalare prin serial a imaginii standard pe care o avem salvata si dorim sa o restauram pe Dream. (vezi primele doua posturi ale acestui topic)
  EX: daca avem salvata GP 4.2 si dorim sa ii facem restore, instalam mai intai prin serial imaginea originala GP 4.2 fara nimic altceva.
  Facem setarile pentru retea in Dreambox pentru ca PC-ul sa comunice cu Dream-ul si putem trece la treaba cu FlashWizard. Verificam IP-ul, user si pass.
  Apasam „Install a firmware into FLASH memory” si apoi pe iconul ce reprezinta un dosar.

  … selectam backup-ul pe care dorim sa il restauram si apoi Open…

  La sfarsit Dream-ul va face reboot si restaurarea s-a incheiat. In caz ca Dream-ul nu rebooteaza il scoatem cateva secunde din priza si apoi isi va reveni, pornind cu imaginea restaurata, asa cum am avut-o in momentul cand am facut backup!

 7. Your style is really unique compared to other folks I’ve read stuff from. eefeefdgegcb

 8. buna seara am nvoie de ajutorul vostru dacaputeti ajuta

 9. am doua receptoare dream 500 s si am legat la tv ambele dm, si cind pornesc amindoua, una dintre ele se opreste adica nu merg amindoua deodata va rog sa scrieti citeva cuvinte despre legatura care ar trebui sa fac ms/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s